21 Ocak 2015 Çarşamba

Dövme Silme


Dövme Silmek

 
Günümüzde oldukça fazla kişide dövme bulunmaktadır. Büyükten küçüğe herkesin yaptırdığı dövmeler zaman geçtikçe yaptıranlar tarafından beğenilmemekte ya da sıkılmaktadırlar. Bu yüzdende her ne sebeple olursa olsun bazı kişiler zaman içinde dövmelerini sildirmeye karar vermektedirler.

Deri içine değişik renk ve desenlerde yapılan dövmeler oldukça kolay yapılsa da silimi yapımına göre çok daha zordur. Dövme nasıl silinir? Diye soracak olursak, bunlar kimyasal yöntemler ve cerrahi yöntemler başlığında iki gruba ayırabiliriz.

Ancak, yazımızın konusu gereği genel olarak kimyasal peeling uygulamarı ve TCA-Kimyasal Peeling yöntemi üzerine durduğunu, blogumda ki diğer yazılarımdan dövme sile hakkında değiş yöntemleride inceleyebileceğinizi hatırlatmak isterim. Örneğin tca peeling kullanıcı yorumları yazıma bakabilirsiniz. Şimdi bir alıntı yapıyorum. Başka sitelerden de konuya bakın ne denmiş görün isterim.

"Dövme silmedeki en ucuz ve etkin yöntem şüphesiz ki tca peelingdir. Dövme silmek için tca kullanacaksanız evvela bu tca dövmeyi nasıl siler sorusunun cevabını öğrenmelisiniz. TCA cildinize zarar vermeden üst deriyi yakar, bu yanmadan sonra deriniz kabuk atarak soyulur. İşlemi şöyle düşünün 20 a4 kağıdını üst üste koyduğunuzda en alttaki mürekkep izi gözükmez işte tca her seferinde bir a4 kağıdı kalınlığında cildinizi soyarak 8 ile 10. uygulamada dövmenin bulunduğu o alana işleyip dövmeyi siler.

Dövme Sildirme


Dövmenizi sildirmek için tca uygulayacaksanız, yükse oranlarda TCA uygulamalısınız örneğin %50 oranında tca idealdir. Bu oranlar daha derin soyma yapacakları için işlem süreniz kısalacaktır. Ancak her halükarda bölgenin hızlı iyileşmesini sağlamak için e vitamini b3 vitamini b5 vitamini çinko oksit içeren ürünler kullanmalısınız. Bu vitamin ve mineraller bölgedeki kızarıklığın çabuk geçmesini ve cildin daha hızlı iyileşmesini sağlayacaklar. Tca asit 'i ve saf vitamin değerlerini Doa Kimya' dan temin edebilirsiniz. Bkz : https://doakimya.com/kategori/tca

Dövme Ne kadar Zamanda Silinir ?


Dövmenin silinmesi tamamen dövmenin derinin ne kadar altında olduğuna bağlı olarak değişir. Yani dövme derinin çok altındaysa daha uzun sürede silinir, Birde alan ne kadar dolgunsa silinmesi o kadar zaman alır, yani ince bir hat şeklinde yapılmış dövme daha kolay silinirken içi doldurulmuş, dövmelerin silinmesi zaman alır. Ayrıca dövme boyasının kalitesi de dövme silinmesinde oldukça etkilidir.

Dövme Kesinlikle Silinir Mi ?


Dövmeniz tca ile kesinlikle silinir ama buna bir zaman vermek oldukça zordur, yani cildinizin yapısı, dövmenin derinliği, boyanın kalitesi, dövmenin cinsi her şey buna etki eder, ancak sabırla tca uygularsanız dövmeniz muhakkak silinir.

Dövme Silinince İz Kalır Mı ?


Tca ile dövme silmeye başladığınızda dövmeniz 3. uygulamadan sonra kademeli olarak silinmeye başlar. Tca cilt üzerinde iz bırakan bir asit değildir, cildi yakarak soyulmasını sağlar, cildinize uyguladıktan sonra su yardımıyla tca lı bölgeyi siliniz. Uygulama sonunda cilt hassaslaşır, bu noktada yukarıda yazdığımız vitamin ve mineralleri kullanırsanız cildiniz hızla iyileşecektir. Cildinizde iz, leke, vb kalma ihtimali, tca uygulamasından sonra cildinize iyi bakmazsanız gerçekleşir, yani hassaslaşan cildiniz ısı, ışık, fiziksel darbe, aşırı sert haerketler, kuvvetli kimyasallara maruz kalırsa cildinizde leke kalabilir. Bu yüzden silme yaptığınız bölgeyi özenle korumalısınız.

Dövme Silme Fiyatı


Tca ile dövme silme diğer bütün yöntemlerden daha ekonomiktir. Dövmenin silineceği alana göre değişse de size ortalama 100 lira ile 300 lira arasında bir fiyata mal olur tabi evde kendiniz yaparsanız. kliniklerde bu rakam 1500 lirayı geçebilir.

Konumuzla alakalı olarak, detaylı olarak ele aldığımı "TCA yöntemi ile dövme silme" başlığını tıklayarak yazımıza ulaşabilirsiniz."

KAYNAK: http://www.saglikicin.org/dovme-sildirme.html

TCA peeling yönteminin hassas ama bilinçli kullanımda sorunun kesin çözümü için çok iyi bir dövme silme yöntemi olduğu unutmayın ve cilt dengesinin sağlanması açısından önerilen merhemlerin 8 saat gibi zaman dilimlerinde cilde sürülerek, dokunun kendini güçlendirmesi sağlayın.

Yazmın sonuna geldik, şimdi sorularınız varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden sorabilirsiniz. Ayrıca dövme silmek konulu yazıma da bakabilirsiniz oldukça faydalanacağınız bir yazı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder