2 Ocak 2015 Cuma

Dövme Silmek

Dövme Sildirme


Bu yazıyı okumadan önce birçok sitede dövme silme tekniklerine dair bir sürü gerekli gereksiz şey okudun. Ama hiç biri sana dövmeni gerçekte silmek isteyip istemediğini hatta gelecekte o dövmeyi sileceğinden pişman olabileceğin ihtimalini hatırlatmadı.

Şimdi arkana yaslan ve bir düşün ne zahmetle yaptırmıştın o dövmeyi, ve kimleri karşına alarak yaptırdığını, e o zamanlarda senin için ne ifade ettiğini. Okumayı bırak ve düşün...




Yukarıdaki resim 9 seans alttaki resim 7 seans dövme silme uygulamalarını gösteriyor.
 

Dövme Silmek



Anlaşıldı demek ki herkezin hayatında olduğu gibi sende pişmanlıklar yaşıyor, yarattığı çağrışımlardan kurtulmak yada çevresel baskılara dayanamayarak o dövmeyi silmek istiyorsun. Ne diyelim canın sağolsun :) ...

Şimdi her ne kadar ülkemizde pek bilinmesede Özellikle ABD ve Avrupada, cilt lekeleri, yara ve kesik izleri ve ameliyat izleri gibi vücutta kalıcı görüntülere sahip oluşumların giderilmesinde etkin bir tedavi unsuru olarak kullanılan TCA peeling yönteminden bahsedeceğim.
Esas konumuza yani dövme silme konumuza girelim bu istemeyen dövmeler gençlik hataları, sevgili gazı, kanka gazı, ucuz yollu dövmeci faciası, eski sevgili adı, şarhoşken yaptırılan hangover filmini izleyenler bilir, bu ve benzeri gibi durumlarda ortaya çıkar ve dövme sahibini mutsuz eder. Ha bir de unutmadan Yılmaz Özdil faciası vardı, izmir de bir dövmeci milletin koluna bedava kemal atatürk çiziyor dedi, şu an izmirin yarısının kolunda atatürk imzası var, istanbul, ankara, eskişehir, bursa, adana, mersin de bu salgına kapılan çok insan var.

Neyse konuyu uzatmadan esas meramımıza gelelim, istenmeyen dövmelerinizden kurtulmanın birçok yöntemi var fakat bu blogda TCA ile dövme silme yöntemini ve TCA ile ilgili merak edilen herşeyi açıklamaya çalışıcağım.

Dövme sanatıyla uğraşan dövme sanatçılarının söylediklerine göre her 5 kişiden 1 inin yaptırdığı dövmeden pişman olduklarını söylerler. Pişman olduğunu dövmeciler nerden biliyormuş diye soracak olursanız pişman olunan dövmeyi kamufle etmek (cover up) için üzerine yeniden dövme yaptırmaya gelenlerden çıkan bir sonuç bu 5 kişiden 1 i sanırım belkide anket düzenlenmiştir orasını bilemiyoruz.

Dövme Silme Yöntemleri


TCA ile dövme silmeye girmeden önce diğer yöntemlerin bir kaçından bahsedelim. Bunlardan en yaygın ve en bilininen yöntem tabiki lazerle dövme silme yöntemi. Lazerle dövme silme yöntemi dezavantajları saymakla bitmez ama herkesin en çok umrunda olan kısmı tabiki fiyatı. Her ne kadar gün geçtikçe lazer yöntemi ucuzlasada kimseye tavsiye etmeyeceğim bir yöntem ayrıca lazerle tedavi yöntemlerinin hiçbirini tavsiye etmem epilasyon göz çizdirme gibi göz hastanesinde gözünü çizdireceğin doktorun bile gözünde gözlük var dikkat ettiniz mi bilmem bu adamın parası mı yok gözlük kullanıyor acep diye düşünmez mi insan.


Elle tutulur sebepleri söyleyeyim birinci ve en önemlisi lazer cihazları artık Eminönünde mi satılıyor nedir heryerde lazerci türedi lazer epilasyon, lazerle göz çizdirme, lazerle dövme silme bu cihazların dikkatli ve uzman kişiler tarafından kullanılması gerekir önemli başka bir nokta ne kadar hijyenik oldukları lazer nasıl olsa diye bir durum yok bu işlemde de hijyen ve sterilizasyon çok önemli bir husus, lazer yaptırmadan önce çeşitli testler ve analizler yapılması gerek deri tipiniz daha önce aldığınız tedavi varsa bunların neler olduğu ve dikkat edilmesi gereken birçok konu var. Yani öyle elinizi kolunuzu sallaya sallaya lazere gitmeyin derim. Sonrasında vücudunuzda oluşabilecek iz ve lekelerden hiç bahsetmek istemiyorum.

TCA Peeling İle Dövme Silmek


Gelelim TCA ya yani trichloroacetic acid, biyokimya alanında kullanılır. Genital siğiller dahil olmak üzere siğil tedavisi, dövme silme ve kimyasal peeling gibi kozmetik uygulamalarda kullanılır. Ülkemizde yayğın olmayan ve hatta birçoğumuzun adını bile yeni duyduğu hatta hiç duymadığı bir yöntem TCA peeling dövmenin deriden katmanlar halinde soyulmasını sağlayan bir asit peelngidir.


Temin edilebilirlik konusunda her zamanki gibi dikkat etmeniz gereken durumlar var, para kazanıcam diye bu asit yerine başka ne olduğu belirsiz şeyler satanlar olabilir seyreltinin oranı düşük olabilir %50 diye alırsınız laboratuvarınız olmadığı için oranını ölçemezsiniz %10 luk TCA yı satarlar anlayamazsınız sonra orda burda %50 TCA sürüyorum çok az etki gösteriyor diyebilirsiniz araştırıp alın.

Bu yöntemi uygulayan uzman hekimler var fakat fiyat konusunda size geri adım attırabilir kendinizinde evde uygulayabileceği bir yöntem fakat herşeyden önce uzmana danışmak önceliğiniz olsun. Uzman adı altında bu işi de ticari amaçlarına alet edenler hayli fazla bu tür kişilerdende uzak durun. TCA çok pahalı bir kimyasal değildir 20 ml %50 TCA fiyatı 50 TL ye doa kimyadan alınabilir. Güvenilir bir firmadır, bu asit size ortalama ölçülerdeki (10cm x 10cm) uygulamalarda 5-6 seans yetecektir bahsettiğim uzmanlar seans başına 100 TL 150 TL arasında fiyat vermektedirler paranızı çar çur etmeyin. Kendiniz uygulama yapacaksanız dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

Dövme silme işlemleriyle ilgili yöntemleri ele aldığımız bu yazımızın sonuna gelirken, TCA Peeling ile dövme silme uygulaması hakkında detaylı bilgi için yazının hemen altındaki başlığa tıklamanız yeterli olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder