21 Ocak 2015 Çarşamba

Dövme Silmede Kimyasal Peeling : TCA


Dövme Nasıl Silinebilir



Dövme yapımı kadar dövme silme yöntemleride çok uzun bir geçmişe sahiptir. Dövme boyalarının bitki köklerinden elde edildiği düşünülecek olursa pigment yoğunluğunun dövme silime işleminin süresini belirlediğini söylemek hiçte yanlış olmaz. Ancak, cilt yapısının özellikleri ve dövmenin ne kadar derine işlediğide bu silinme süresinin belirlenmesinde etkili faktörler. Ama merak etmeyin dövme silinebilir.

Dövme Çıkarılabilir Mi


Yaptırmış olduğumuz kalıcı dövmeyi çıkartmak sanıldığı kadar kolay olmamakla birlikte bu işlem için geliştirilmiş bazı yöntemler bulunmaktadır. Bunların başında bir takım kimyasal peelingler ve lazer yöntemleri gelmektedir.

Bu anlamda, dövme silme yöntemlerinin bu durumları ışığında belirlenmesi gerekmektedir. Lazer vb. klinik yöntemlerinden Peeling uygulamalarına kadar bir dizi seçenek dövmelerin silinmesinde tercih edilebilecek yöntemler iken, yapılan araştırmalar ve özellikle son dönem dövme silme işlemlerinde adından sıklıkla bahsedilen Kimyasal Peeling uygulamalarının dışındaki yöntemlerin pekte etkili olmadığı söylenebilir.

En Etkili Dövme Sildirme Yöntemi


Yapılan araştırmalarda en etkili dövme silme yöntemi konusunda çeşitli bilgiler var ama en ucuz dövme sildirme yöntemi için şüphesiz ki TCA peelingdir. TCA peeling, triklorasetik asit olup kısaca tca olarak telaffuz edilir, güçlü bir asittir. Kullanmadan önce nasıl uygulayacağınıza dair tüm kullanım bilgilerini okuduktan sonra doğru bir şekilde uygulamanız etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Tüm peelingler arasındaki en güçlü ve etkili peeling yöntemi tca olarak bilinmektedir.

Bu peeling ürünüyle ilgili piyasada birçok marka ve ürün bulunmaktadır. İyi bir araştırma yaptıktan ve ihtiyacınızı karşılayan ürüne sahip olduktan sonra ve doğru bir uygulamayla kurtulmak istediğiniz dövmelerinize elveda diyebilirsiniz.
 

Tca Kimyasal Peeling Dövme Silme


Kimyasa peeling, tca (trikoloroasetik asit) yardımıylacilt yüzeyinin soyulması ve alttan gelen taze deriyle birlikte dövmeyi cildin üst katmanlarına taşşıma olayıdır. TCA ile dövme silme işleminde %50 oranda TCA kullanılır. TCA ciltte dövmenin üzerine kulak çubuğu yardımıyla dövmenin dışına çok fazla taşırmadan solüsyonun sürülmesiyle yapılır. 
 
TCA  sürülen yüzey beyazlaşır ve bu beyazlama için 2 dakika beklenmelidir. Acı ve yanma oluşur ama bu acı veya yanma lazer işlemindekiyle kıyaslanamayacak kadar hafiftir. Ayrıca tca dövme silmede acı 5 dakika sonra ortadan kalkar lazerde ise acı ciltte haftalarca sürer.
 
TCA 2 dakika beklendikten sonra cilt suyla yıkanır. Hafifçe kurulanan cilde iyileştirici merhem sürülür. Cilt 5 gün ile 1 hafta arası bir süreçte soyulacaktır. Soyulma bitene kadar bu iyileştirici merhem sabah akşam cilde uygulanır.

TCA ayda bir sefer dövme tamamen silinene kadar uygulanır. İki uygulama arasında minimum 21 gün yani 3 hafta beklenmelidir.

Cildin üst tabakasının soyulmasının ardından ortaya çıkan taze cilt güneşe karşı çok hassas olduğundan cildin ısı ve ışıktn korunması sağlanmalıdır. TCA uyguladıktan sonra cildinizde kızarma ve kabuklanma olacak, bu durum geçicidir.
Dövme silme işleminde tca kullandıktan sonra iyileştirici merhem hazırlamanız gerekiyor, bu merhem yaranın hızlı iyileşmesini sağlayacaktır. Merhem için bir tüp %40 çinko oksitli herhangi bir pişik kremi, 1 tüp madecassol, 10 ml e vitamini, 10 ml b5 vitaminini boş bir kapta iyice karıştırın. Hızlı iyileştirici ve soyulma kolaylaştırıcı merheminiz hazır.


TCA kimyasal peeling cildinize zarar vermeden üst deriyi soyar, bu soyulmayla birlikte deriniz kabuk atarak soyulur. Kimyasal peelingle her seferinde cildiniz biraz soyulur ve yaklaşık 10 uygulamadan sonra dövmenin bulunduğu alanda cilt tamamen yenilenir ve ciltteki dövme silinir.


Dövme Ne Zaman Silinir




Dövmenin tamamen silinmesi dövmenin ne kadar derinde olduğuna bağlı olarak değişir. Eğer dövme derinin çok altındaysa, silinme daha uzun sürer ve dövme boyası çok kaliteliyse dövmenin silinmesi daha uzun zaman alır. Ancak dövmeniz 10- 12 seansta kesinlikle silinir, eğer hafif bir dövmeyse bu işlem 8 seansta biter. Ayrıca uygulamalar sonunda iz kalmaz. Ufak tefek kırmızılıklar kalabilir bu izlerde 2-3 ay sonra geçmezse çok düşük oranlı bir tca peeling yapılarak kurtululabileceğiniz şeylerdir.
 

Dövme Silme Fiyatı



Son olarak TCA ile dövme silme diğer bütün yöntemlerden daha ekonomik ve zararsızdır. Eğer TCA peelingi evde kendiniz yaparsanız bu işlem oldukça ucuzlar örneğin %50 lira gibi bir fiyata doakimya.com sitesinde satılıyor. Ülkemizde tca (trikloroasetik asit)satan çok fazla yer yok. TCA'yı eczanelerden de alabilirsiniz, ancak her eczanede bulunmuyor.
 Kaynak: http://www.tibbitedavi.com/2015/01/dovme-silme.html



Yazı burada bitiyor, konu hakkında daha fazla bilgi için dövme silme yazıma bakabilirsiniz. sorularınızı aşağıdaki yorumlardan sorabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Dövmeyi silmek istiyorum bana ulasabilirmisiniz 5398967956

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben dövme silmiyorum bro, yöntemleri anlatıyom.

      Sil
  2. Bende 3. Seanstayim daha bisey yok bakaliim biraz iz kaldi gunesten oda gider insh

    YanıtlaSil
  3. ben 8. defa yaptım daha bişey yok

    YanıtlaSil
  4. nasil yani tamamen siliyormu dovmeyi nerden alabiliriz

    YanıtlaSil