1 Ocak 2015 Perşembe

Dövme Silmek Mümkün Mü

Dövme Silmek


Bu yazıda size dövme silme hakkında bilgiler vereceğim. Kalıcı dövme de denilen cilt altına işlenen boyların silinme yöntemlerini anlatacağım yazımın hepinize faydalı olmasını umuyorum.


Dövme Silmek Mümkün Mü


Dövmenini boyutuna, yapımında kullanlan boyanın rengi ve yoğunluğuna, dövmenin deri tabakasının ne kadar derinliğine işlediğine, kişinin cilt tipine bağlı olarak çeşitli farklılıklar gösterse de dövmenin tamamen silinmesi mümkün. Anca yukarıda saydığımız değişkenler dövmenin silinme zamanını ve zahmetini belirlerler.

Dövme yapımında kullanılan boyalar, bitkiki köklerinden elde edilen, alkol ve suyla seyreltilerek üretilmektedir. Dövmenin kalıcı olmasını sağlayan en önemli neden bitki köklerinden elde edilen boyaların pigment yoğunlunun fazla olmasıdır. Bu yoğunluk sentetik boyaların tersine, pigment yapısında sadece bitki köklerinden elde edilen boya maddesinin olmasına bağlıdır. Yani Sentetik boyalar gibi bir çok bileşiğin bir arada durmasını sağlayacak koruyucu ve tutucu maddeyle değil kendi yoğunluğuna bağlı tek bir boya özüne sahip olmasıdır.


Dövme Silme Yöntemleri





Her ne kadar dövmelerin kalcı olmasını sağlayan durum, pigmentasyonu güçlü boyaların kullanılması olarak görünsede, aynı zamanda uygulanan dövmenin cildin ne kadar derinine işlediğide dövmenin kalıcılık durumunu yakından ilgilendiren başka bir nedendir.

Bu nedenlere bağlı olarak dövme silmek zor gibi görünsede bir kaç seansa bağlı olarak gerçeleştirilen uygulama yöntemleriyle silinmelerini sağlamak mümkündür. Bu noktada kullanılan dövme sildirme yöntemleri, lazer ile dövmenin yakılarak yok edilmesi, dermabrazyon yöntemi ile deri tabakasının aşındırılarak silinmesi, cerrahi müdahale ile cilde bir deri nakli ve kimyasal peeling asitleri gibi değişik uygulama yöntemleri kullanılmaktadır.


Dövme Silmede Kimyasal Peeling Uygulamaları


Kimyasal peeling uygulamarı dışında kalan yöntemler, genellikle yüksek fiyatları nedeniyle insanları korkutmakta. Zaten ben blogumu sizin evde dövmenizi ekonomik olarak silmenize yardımcı olmak için yazıyorum. Zaten herksin babası fabrikatör değil, benim ki de değildi bu yüzden kendi başımımzın çaresine bakmayı küçük yaşta öğrendik.

İlerleyen yazılarda lazerle ve diğer yöntemlerle dövme sildirmeyi anlatacağım zaten, daha iyi karşılaştırma yapabilmeniz için, ancak bu yazıda konunmuz, kişinin kendi başına uygulayabileceği basitlikte ve ekonomik olarak daha tasarruflu bir yöntem olarak giderek yaygınlaşan, TCA Kimyasal Peeling uygulamalarını aktarmak. Çünkü dövme silme kremi gibi garip şeyler dolanıyor nette, doğru dürüst bilgiler verelim insanlara. Özellikle son yıllarda Avrupa ve ABD'de önemli bir cilt bakım peelingi olarak uygulanan tca peeling uygulamaları, dermatolojik bir çok sorunun giderilmesinde de etkin rol oymaktadırlar. Zaten ben de özellikle youtube videolarında konuyu öğrendim.


Dövme Silmede TCA


TCA bir asit türüdür. Uygulandığı üst tabakadaki deriyi yakması ve yanmaya bağlı kuruyan ölü derinin soyulmasını sağlayan bir asit solisyonu olarak kullanılır. Trikloroasetik asit peelingle özellikle, cilt lekeleri, gözenekler, faça izleri, jilet izleri, dikiş izleri, siğil, tırnak mantarı, nasır, hpv, sivilce izleri, cilt kırışıklıklarını gidermekte kullanılıyor.

Yalnız bilinmesi gereken bir şey daha var ciltte iyileşme sürecinde olan yaralara, kanamalı akne ve sivilce durumlarında ve alerjik ciltlere bu asit uygulanmamalıdır.

Dövmeden kurtulmak adına bu tür durumların göz ardı edilmesi ciddi sıkıntılara neden olacağından bu tür durumlarda kullanımı sakıncalıdır. Zaten amacımız bilgi vermek kaş yapalım derken göz çıkarmayın.


TCA Nasıl Uygulanır


Cilt yapısının hassasiyetine bağlı olarak derecelendirilebilen TCA peeling uygulamasında ilk iş cilt tipine uygun oranı seçmektir. Burada bilinmesi gereken en önemli durum, dövmenin çabuk silinmesi için yüksek oranlarda tca uygulayıp ciltte uzun süre bekletmek gibi bir hataya düşülmemesi. Dövmenizi çok çabuk silebilirsiniz. Hatta 2 ayda bile silinme olur ancak cildinizde yara yaparsınız. Yoksa kazıyın bölgeyi veya dağlayın, ama amacımız mümkün olan en az hasar ve acıyla dövme silmek. Bu yüzden sabırla düşük oranda asiti ciltte bekleterek dövmenin sillinmesini sağlayacağız.

Dövme silme işlemini, yüz bölgesi, boyun ve göğüsler gibi cildin hassas olduğu yerlerde uygulanacaksa, TCA oranı mümkün mertebe düşük dereceli olmalıdır. Bu anlamda yüzün, cildin en hassas bölgesi olduğu unutulmamalı ve oran ortalama %25 ile %30 arasında bir asit kullanılmalı.Diğer bölgelerde %40 ile %50 gibi oranlarda tca kullanılmalıdır.

Tca uygulamadan önce cildinizi temizleyin ve kurulayın,sonrasında bir kulak çubuğu ile tca yı dövmenin üzerine hızlı hareketlerle sürün. Sürme işlemini bitirdiğinizde bir defa daha sürün, toplamda hızlı biçimde sürme işlemi bittiğinde iki üç defa cildinize asiti uygulayın. toplamda 1,5 dakika bekleyin, maksimum 2 dakika sonra cildinizi bol suyla yıkayın. Daha uzun bekletmek daha derin soyulma yapar bu iyidir ama hem iyileşmesi geç olur hem de cildinizde hasar bırakma riski yükselir. Cildinizi yıkayacağınız suyu klorsuz kireçsiz olması önemli, damacana ya da kaynak suyu kullanın. Bu suyu buzdolabında bekleterek soğutursanız tca'nın oluşturduğu yangıyı alırsınız.

Dövme silmek için uygulamayı, ayda bir kere yapmalısınız. Cildiniz çok çabuk iyileşiyorsa ve dövme cildin kalın olduğu sırt, bacak, kol gibi yerlerdeyse 21 günde bir yapmanızda bir sakınca yok


TCA Sonrası Bakım


TCA uygulamasının ardındancildinizi yıkadıktan sonra cildinizi çok nazik ve hafifçe havlu yardımıyla kurulayın ve daha önceden hazırlayacağınız tarifini vereceğim kremi uygulayın. Bu krem cildinizi koruyacak ve çabuk iyileşmesini ve soyulmasını sağlayacak. Eczaneden alacağınız bepanthol ve madecassol kremin içerisine 10 ml e vitamini, 10 gr çinko oksit ilave ederek iyice karıştırın. Merhemi uzun süre kullanacağınız için buzdolabında muhafaza edin.

Hazırladığınız merhemi ortalama 8 satte bir olmak üzere yani sabah ikindi ve gece olmak üzere günde 3 sefer uygulama yapılan alanın üzerine sürün. yaklaşık 4-5 gün içerisinde uygulama yapılacak alan kabuuk bağlayıp atacaktır, bu noktada kabukları kendiniz soymayın, bu oldukça büyük bir hatadır. Bırakın kendi kendine soyulsunlar. Asit uygulanan bölgeleri güneşten koruyun, bu korunmada güneş kremleri kullanabilirsiniz ancak siz gene de kapalı kıyafetler giyin, yani güneş göstermeyin. Ha bir de unutmadan çamaşır suyu, tuz ruhu gibi maddelerle temas etmeyin buharına dahi maruz kalmayın. duş falan mümkün mertebe bir hafta kadar almayın, alacaksanız da bölgeye sabun şampuan değdirmeyin. sadece suyla yıkanın işte.

Peki bütün bunları ayda bir uygulayarak dövmenizi ne kadar zamanda silebilirsiniz. İşte yukarıda anlattığımız gibi dömenin derinliği, boyanın kalitesine göre değişmekle birlikte dövmenizi muhtemelen 8 ile 10 ay arasında silmeniz mümkün. 

Edit (17.08.2015) : TCA'yı nereden alabilirim diye mail atan arkadaşlar oldu, doakimya.com sitesinde 50 liraya satılıyor.

Yazmızın sonuna gelirken, dövme silme yöntemleri hakkında bir çok bilimsel kaynağın incelenmesi ve videoların seyredilmesi ile yazdığım bu yazının hepinize faydalı olduğunu umuyorum. Yazımı beğendiyseniz daha fazla insana ulaşması için lütfen sosyal medyada paylaşın. Ayrıca sorularınız varsa aşağıdaki yorumlar kısmını kullanarak sorularınızı sorun. Yazıma gösterdiğiniz ilgi için teşekkür eder TCA uygulaması süresince dikkat edilmesi gereken hususlarda özenli ve itinalı olmanız gerektiğini tekrar vurgulamak istiyorum.

14 yorum:

  1. Bende dövmezedelerden biriyim! Duyarlı davranışınız için çok teşekkürler . Korkmama rağmen tca yöntemini deneyeceğim. ..

    YanıtlaSil
  2. Bende dövmezedelerden biriyim! Duyarlı davranışınız için çok teşekkürler . Korkmama rağmen tca yöntemini deneyeceğim. ..

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. verdiginiz bilgiler icin tesekkurler.benimde kaslarimda dövme varyapan kisi sagolsun birini farkli digerini farkli yaptigi icin cok kötü görünüyolar.bu tca yi internette gördümne oldugunuda burda okudum benim kasimdaki dövme siyah renk.cikarirmi diye tereddüt ediyorum.bide kullanmayi beceremezsem derime zarar verirse diye cok korkuyorum.kaslarim seyrek oldugu icin yaptirmistim cok pismanim.bu ürün olan kaslarima bi zarar verirmi acaba hepten kassiz kalmayim .kil köklerini yakarmi acaba korkuyorum derimi yakarmi diye.lütfen yardimci olun kesin dövme boyasini cikariyormu eski halime dönermiyim acaba.dilek şahin

    YanıtlaSil
  5. hocam 2 3 santimi boynumda , kalanı omzumda, 6 7 santim uzunluğunda ,3 santim genişliğinde timsah dövmesi var asit oranı kac olandan alayım?
    beyaz tenliyim koyu siyah bir dövme bir seyans lazere gittim rengi soldu biraz kac aya cıkar sizce?
    şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ben 4 gün önce yaptırdım dövmemi ve sildirme istiyorum lazer pahalı dövmeciler de pahalıya yapıyor uygun bir yöntem arıyor cildime zarar vermeyecek şekilde dövme kolumda ve ben korkuyorum bu tca kremi gerçekten işe yarıyor mu iz bırakıyor mu dövme silindikten sonra yardımcı olur musunuz lütfen

    YanıtlaSil
  7. Merhaba ben 4 gün önce yaptırdım dövmemi ve sildirme istiyorum lazer pahalı dövmeciler de pahalıya yapıyor uygun bir yöntem arıyor cildime zarar vermeyecek şekilde dövme kolumda ve ben korkuyorum bu tca kremi gerçekten işe yarıyor mu iz bırakıyor mu dövme silindikten sonra yardımcı olur musunuz lütfen

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ben 4 gün önce yaptırdım dövmemi ve sildirme istiyorum lazer pahalı dövmeciler de pahalıya yapıyor uygun bir yöntem arıyor cildime zarar vermeyecek şekilde dövme kolumda ve ben korkuyorum bu tca kremi gerçekten işe yarıyor mu iz bırakıyor mu dövme silindikten sonra yardımcı olur musunuz lütfen

    YanıtlaSil
  9. Merhaba ben 4 gün önce yaptırdım dövmemi ve sildirme istiyorum lazer pahalı dövmeciler de pahalıya yapıyor uygun bir yöntem arıyor cildime zarar vermeyecek şekilde dövme kolumda ve ben korkuyorum bu tca kremi gerçekten işe yarıyor mu iz bırakıyor mu dövme silindikten sonra yardımcı olur musunuz lütfen


    YanıtlaSil
  10. Merhaba ben 4 gün önce yaptırdım dövmemi ve sildirme istiyorum lazer pahalı dövmeciler de pahalıya yapıyor uygun bir yöntem arıyor cildime zarar vermeyecek şekilde dövme kolumda ve ben korkuyorum bu tca kremi gerçekten işe yarıyor mu iz bırakıyor mu dövme silindikten sonra yardımcı olur musunuz lütfen


    YanıtlaSil
  11. Adamakıllı bir şey söyleyeyim de mantığı olanlar faydalansın. Lazerle yapılan işlem belli bir dalga boyundaki ışığı demet halinde çıt çıt yollamaktır. Şimdi bu lazer denilen ışık ve üretilen bütün suni ışıklar Güneş’in yaydığı ışınların ufak bir parçasıdır. Gidip kırtasiyeden üç cm lik bir büyüteç alıyorsunuz. Sabah ya da akşam vakti, Güneş’in daha az etkin olduğu bir vakitte, merceğin ışığı odakladığı noktayı derinizin birkaç mm altına denk gelecek şekilde ayarlayarak, her noktada yağ sıçraması acısı ölçüsünde bir hisle işleminizi tamamlayabilirsiniz. Püf noktası derinizi yakmamanızdır, eğer derinizin üzeri yanıp su toplarsa beceremediniz demektir, telaş etmeyin iyileşince hassasiyetinize göre ayarlama yaparak birkaç seansta bütün izlerden lazer etkisiyle kurtulabilirsiniz tabi birkaç hafta ara vermelisiniz her seferinde. Asitle falan uğraşıp manyak olmayın, yara, kan, kabuk olduktan sonra hiç hayrı olmaz yaptığınızın. Ayrıca hassas bölgelerinize dövme yaptırmak gibi(kaş ve erojen bölgeler) hataya düşmüşseniz, cebinize 2016 tarifesiyle 200-300 lira koyup, uzman bir kliniğe giderek, profosyonel destek almanız şarttır, bu da sizin cezanız artık. Dövmeciler genelde üçkağıtçı oluyor, beşbin liralık alet ve klinik olmayan ortamlarda aynı ücreti istiyorlar bu sebeple klinik tercih sebebiniz olsun.

    YanıtlaSil
  12. Gogus ve boyuna kadar olan bolge icin % 40 uygulasam sorun olur mu?

    YanıtlaSil