1 Ocak 2015 Perşembe

Dövme Silmede TCA Peeling ve Kullanıcı Yorumları

TCA ile 6 seansta silinen bir dövme
 

TCA Kullananlar


Kimyasal peeling uygulamalarında biri olan TCA peeling, son zamanlarda oldukça yaygın bir hale geldi. Cildin kendisini yenilemesi noktasında ölü hücrelerin deriden soyularak atılmasını sağlayan bu peeling yöntemi ile, siğil-genital siğil, nasır, mantar, sivilce izleri, kesik ve darplara bağlı oluşan yara izleri, ameliyat izleri, dövme silme işlemleri, hamilelik lekeleri gibi cilt sıkıntılarda etkili çözümler sunuyor.

Her ne kadar ülkemizde son zamanlarda adını duymaya başladığımız bir yöntem olsada uzun zamandır avrupa ülkeleri ve özellikle ABD'de dövme silme ve iz giderme işlemlerinde uzun yıllardır kullanılan tca yöntemi hem kişinin ev koşullarında kendi başına uygulayabileceği bir yöntem olması, hemde ekonomik olarak güzellik merkezleri ve klinik uygulamarına göre daha ucuz olması açısından cazip cilt bakım olanakları sunuyor.


Basit peeling uygulamarı ile giderilmesi mümkün olan bir çok iz gibi dövme silme işlemleri de dövmenin boya ve ciltteki derinliğine göre değişik sürelerde dövme silme sağlarken, belirli süre aralıklarında kullanarak dövmelerden kurtulmak mümkün.
 

Bu yazıda, TCA Peeling yöntemiyle dövme silme ve diğer kullanımlar hakkında kullanıcı yorumlarına bir göz atmanızı istedim, konu hakkında internet araştırmalarında gördüğüm yazıları size paylaşmak istedim. Görmek istediğiniz resmin üzerini tıklarsanız büyür.







 






Değişik kaynaklardan derlediğim bu kullanıcı yorumları henüz TCA ile dövme silme çok popüler olmadığından ısıtlı sayıda olduğunu ve tedavisinin ülkemizde hala yeterince bilinmediği görülmektedir. 

TCA Nasıl Uygulanır

Cilt yapısının hassasiyetine bağlı olarak derecelendirilebilen TCA peeling uygulamasında ilk adım cilt tipine uygun derecelendirilmiş solüsyonu seçmektir. Burada bilinmesi gereken en önemli durum ilk uygulamada dövmenin silinmesini sağlamak amacıyla cildi zorlayan, gereğinden fazla oranlı solüsyon ve cilde temas süresinin fazla olması gibi yaklaşımların kesinlikle tehlikeli olduğudur.

Dövme silme işlemi özellikle yüz bölgesi gibi cildin hassas olduğu yerlerde ise uygulanacak TCA oranı mümkün mertebe düşük dereceli olmalıdır. Bu anlamda yüzün, cildin en hassas bölgesi olduğu unutulmamalı ve oran ortalama % 20 ila 30 dolaylarında olmalıdır.

Silinmesi istenen dövmenin tamamen kaybolması başta belirttiğimiz nedenlere bağlı olarak değişebilirken 6 ila 10 seans arasında değişen uygulama sonucunda dövmeden tamamen kurtulmak mümkündür.

Yazmızın sonuna gelirken, dövme silme yöntemleri hakkında ayrıntılı dövme silmek mümkün mü yazıma gözatın derim.Sorularınız varsa aşağıdaki yorumlar bölümünden sorabilirsiniz.

8 yorum:

  1. bende aldım dövme için tca inşallah siler

    YanıtlaSil
  2. bende aldım dövme için tca inşallah siler

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. kaş dövmesi için aldım tek seansta yarısı gitti dudak kenarı kalıcı makyaj vardı o tamamen çıktı tek seansta yarın kaşa 2 ci seansı uygulayacağım ama heryerden alınan silmiyor allahtan eczaneye demiştim oda araştıram dedi öyle geldi

      Sil
    2. kaş dövmesi için aldım tek seansta yarısı gitti dudak kenarı kalıcı makyaj vardı o tamamen çıktı tek seansta yarın kaşa 2 ci seansı uygulayacağım ama heryerden alınan silmiyor allahtan eczaneye demiştim oda araştıram dedi öyle geldi

      Sil
    3. Kas konturum silinir mi?kendi kas koklerime zarar verir diye korkiyorum

      Sil
    4. Kas konturum silinir mi?kendi kas koklerime zarar verir diye korkiyorum

      Sil
  4. Inansammi sana emine inci :D bnmde var gitsin istiyorum artik napsam kararsizim

    YanıtlaSil